ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-МЕДИКІВ: АНАЛІЗ ІСНУЮЧИХ СТАНДАРТІВ ТА ВЛАСНИЙ ДОСВІД - Беш , Л.В.; Дедишин , Л.П.; Добрянський , Д.О.; Мацюра , О.І. (Проблеми клінічної педіатрії, 2021)
Резюме. Вступ. У сучасному світі важко собі уявити будь-яку сферу життя без застосування інформаційних технологій. Особливо це стосується освіти. Адже освіта – це надзвичайно динамічний процес, який вимагає постійного вдосконалення від усіх учасників освітнього процесу. Використання інформаційних ресурсів дозволяє вивести процес навчання на якісно вищий рівень [1, 3]. Мета дослідження. Розглянути основні напрямки розвитку єдиного інформаційного освітнього простору в університеті, представлення навчального закладу в мережі Інтернет Матеріали та методи. Обговорення проблеми дистанційної підготовки студентів-медиків є беззаперечним та доцільним з використанням сучасних пристроїв (комп’ютери, планшети, смартфони), нових інформаційних технологій у навчальному процесі. Виклад матеріалу має бути універсально підготовленим із застосуванням сучасних педагогічних та інформаційних технологій у новому навчальнопізнавальному мережевому середовищі. Окремі елементи дистанційного навчання використовуються у навчальному процесі нашого вузу. Результати досліджень. Певні елементи дистанційного навчання використовуються у навчальному процесі нашого вузу. Створено відділ інформаційних технологій. Положення визначає статус офіційного сайту університету як інформаційного ресурсу про діяльність навчального закладу в мережі Інтернет та регламентує діяльність з його інформаційного наповнення. Сайт університету є інструментом мережевої взаємодії всіх учасників освітнього процесу. Метою є розвиток єдиного інформаційного освітнього простору в університеті, представлення навчального закладу в мережі Інтернет. Висновки. У статті обговорено використання інформаційно-комунікаційних технологій у підготовці студента-медика. Обґрунтовано доцільність їх застосування у період карантину та переваги і недоліки у звичайній ситуації. Обговорено можливість використання інформаційно-комунікаційних технологій у викладанні на клінічних кафедрах медичного університету для ефективного проведення дистанційного навчання та самостійної роботи студентів.