ЧАСТІ ТА РЕЦИДИВУЮЧІ РЕСПІРАТОРНІ ІНФЕКЦІЇ У ДІТЕЙ: СУЧАСНИЙ СТАН ПРОБЛЕМИ (огляд літератури) - Лукащук, С. В.; Лемко, О. І. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
У дітей із частими та рецидивуючими інфекційно-запальними процесами в бронхо-легеневій системі та ЛОР-органах навіть поза гострим періодом захворювання зберігаються клініко-функціональні зміни, імунні розлади та порушення метаболічних процесів із проявами ендогенної інтоксикації, що вимагають проведення відновлювального лікування та розробки програм тривалого ведення таких пацієнтів.