КЛІНІКО-ЛАБОРАТОРНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБІГУ РОТАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ З ПЕРИНАТАЛЬНИМ КОНТАКТОМ ІЗ ВІЛ - Троцький, Г. М.; Пакулова-Троцька, Ю. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
У статті наведено результати порівняння перебігу ротавірусної інфекції у дітей раннього віку з перинатальним контактом із ВІЛ та у дітей раннього віку без перинатального контакту з ВІЛ. Показано, що ротавірусна інфекція у дітей раннього віку з перинатальним контактом із ВІЛ має важчий, довший перебіг та триваліший період реконвалесценції, а також потребує більш тривалої інтенсивної терапії, порівняно з дітьми раннього віку без перинатального контакту з ВІЛ. Вказано на можливість визначення рівня прокальцитоніну сироватки крові для вирішення питання щодо призначення антибактеріальної терапії при ротавірусній кишковій інфекції.