АНТЕНАТАЛЬНИЙ РОЗВИТОК НИРОК ТА СЕЧОВИДІЛЬНА ФУНКЦІЯ У ПЛОДА ПРИ ПОМІРНОМУ ІДІОПАТИЧНОМУ МАЛО- І БАГАТОВОДДІ - Маляр, В. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
У даній статті проведено порівняльний аналіз антинатального розвитку нирок і сечовидільної функції у плода при ідіопатичному мало- і багатоводді. Встановлено, що основним патогенетичним фактором, який впливає на антинатальний розвиток нирок і сечовидільну функцію у плода є гіпоксія на тлі порушення матково-плацентарного кровоплину.