АКУШЕРСЬКІ ТА ПЕРИНАТАЛЬНІ АСПЕКТИ ЕНДОМЕТРІОЗУ - Корчинська, О. О.; Криванич, Н. В.; Костур, К. П.; Жила, М. М.; Мар’ян, М. І.; Андрашчикова, Штефанія; Жултакова, Сільвія; Рібарова, Любіца (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
У статті наведені дані дослідження щодо поширеності та впливу ендометріозу на вагітність і пологи у жінок м. Ужгород Закарпатської області з вищезгаданою патологією в наявності чи в анамнезі. Результати дослідження були оброблені за допомогою розрахунків за показником відношення шансів, який дозволяє оцінити зв’язок між певним відхиленням і фактором ризику. Виявлено, що у жінок з ендометріозом є більша схильність до ускладнень під час вагітності та у післяпологовий період, ніж у відносно здорових жінок.