РЕЦЕНЗІЯ на підручник для студентів вищих медичних навчальних закладів ІV рівня акредитації «МЕДИЧНА МІКРОБІОЛОГІЯ, ВІРУСОЛОГІЯ ТА ІМУНОЛОГІЯ» за редакцією академіка НАН України В.П. Широбокова Вінниця: Нова книга, 2011. – 952 с.: іл. - Коваль, Г. М. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Досягнення мікробіології останніх років дозволяють змінювати погляди на природу одноклітинних живих істот, що несуть виключно загрозу здоров’ю людей. Прогресивне розуміння сформувалось про домінуючу роль мікросвіту у біосфері і важливість його функціонування для існування та еволюції складно організованих живих організмів. Розвиток геноміки, моле- кулярної генетики, генетичної інженерії відкрили перспективи для модифікованих мікроорганізмів, що дозволять людству розв’язувати важливі задачі. Невирішені проблеми медичної мікробіології, зосереджені переважно на взаємостосунках організму людей з мікроорганізмами, шкідливими для здоров’я людей.