ДІАГНОСТИКА ТА ОСОБЛИВОСТІ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ОСТЕОПОРОТИЧНИМИ ПЕРЕЛОМАМИ ШИЙКИ СТЕГНОВОЇ КІСТКИ В ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ТА СТАРЕЧОГО ВІКУ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ МЕДИКАМЕНТОЗНОЇ ТЕРАПІЇ - Шимон, В. М.; Литвак, В. В.; Шимон, М. В.; Пушкаш, І. І.; Вайнагій, О. М. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
На сьогоднішній день одним із найактуальніших питань у травматології і ортопедії є відновлення функцій руху в суглобах і опірності кінцівок. Лікування переломів шийки стегна, особливо у людей похилого та старечого віку, вимагає додаткових витрат, як матеріальних, так і моральних. Питання хірургічного лікування хворих похилого та старечого віку в даний час не веде до дискусій. Звідси висновок: лікування переломів шийки стегна у хворих похилого віку – це хірургічне лікування. Воно ефективне для хворого, який у найкоротші терміни стає працездатним.