ПРОТОСИМПТОМ – НЕОБХІДНА ЕЛЕМЕНТАРНА СКЛАДОВА АНАЛІТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ - Торохтін, О. М. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Реалізація математичних обчислень не може бути здійснена без чіткої інтерпретації клінічних ознак вимірними параметрами. Представлення традиційних симптомів як логіко-об’єктного об’єднання елементарних вимірних складових, названих протосимптомами, є основним завданням аналітичної медицини як методологічної бази подання ознак клінічного стану пацієнтів математичними категоріями.