ПАТОГЕНЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПІЗНІХ АБОРТІВ У ЖІНОК ІЗ НЕДИФЕРЕНЦІЙОВАНИМИ ДИСПЛАЗІЯМИ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ НА ТЛІ ПОРУШЕНЬ МІКРОБІОЦЕНОЗУ ПІХВИ - Маляр, В. А.; Маляр, Вол. В.; Цмур, О. В.; Маляр, В. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
Резюме. Розглянуті питання взаємозв’язку ІЦН з сиптомокомплексами недиференційованої дисплазії сполучної тканини, магній і енегретичного дефіциту. На підставі вивчення клініко-анамнестичних особливостей, даних лабораторних досліджень встановлено, що одним із патогенетичних механізмів виникнення ІЦН є НДСТ, зумовлена зниженням рівня йонів магнію і ЛДГ в плазмі крові вагітних. У процесі досліження виявлено, що зниження ехогенності ШМ порівняно з ехогенністю тіла матки є наслідком зростання концентрації м’язового компоненту, сполучнотканинного дефекту в тканині ШМ. Обґрунтована можливість персоналізованого підходу до визначення ступеня ризику, шляху удосконалення технології надання допомоги при вагітності з сиптомокомплексами недиференційованої дисплазії сполучної тканини, магній і енергетичного дефіциту.