ЗАСТОСУВАННЯ 3D-МОДЕЛЮВАННЯ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ ТА УСУНЕННЯ УСКЛАДНЕНЬ У СТОМАТОЛОГІЇ - Локота, Ю. Є.; Кухарчук, Л. В.; Локота, Є. Ю.; Вовчок, Р. В.; Маляр, А. В.; Гричак, М. Є.; Палійчук, І. В.; Палійчук, В. І.; Палійчук, М. І. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
Резюме. У даній статті продемонстровані можливості сучасних 3D-технологій в ортопедичній стоматології. Метою роботи стало дослідження та розробка 3D-аналогу конструювання прикусу. Методами дослідження є клінічні (позаротовий та внутрішньоротовий огляд, робота із лицевою дугою) та додаткові методи обстеження (робота з діагностичними моделями та рентгенографією). Результати досліджень: розроблено 3D-модель конструювання прикусу на основі клінічних та додаткових методів обстеження, яку представлено у комп’ютерній програмі, що дозволяє відтворювати індивідуальні особливості кожного пацієнта. Висновки: виявлено та обґрунтовано необхідність впровадження методу 3D-моделювання в процес стоматологічної діагностики, складання плану лікування стоматологічного хворого, візуалізації, виготовлення майбутніх ортопедичних і ортодонтичних конструкцій та для запобігання майбутніх ускладнень у стоматології.