АДАПТАЦІЙНО-РЕЗЕРВНІ МОЖЛИВОСТІ ОРГАНІЗМУ У ДІТЕЙ ІЗ ПАТОЛОГІЄЮ ОРГАНІВ ДИХАННЯ НА ТЛІ ДИСПЛАЗІЇ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ - Юрцева, А. П.; Левчук, А. Є.; Павликівська, Б. М.; Фофанова, О. В.; Лотовська, Т. В.; Костишин, Н. С.; Мотрюк, В. Б. (Проблеми клінічної педіатрії, 2018)
Результатом адаптації є здатність організму функціонувати в нових для нього умовах при збереженні параметрів гомеостазу і високої працездатності. При довготривалому налаштуванні процесу адаптації організм перебуває в стресовому стані, відбувається напруження регуляторних меха- нізмів та можливе виникнення «зриву адаптації».