ЕТІОПАТОГЕНЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИНИКНЕННЯ СИНДРОМУ ЕНДОГЕННОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ) - Томей, А. І. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
В статті описано основні причини та можливі патогенетичні механізми розвитку синдрому ендогенної інтоксикації. Розглянуто багатоступінчастий характер патологічного процесу, що характеризується фазовим перебігом з тенденцією до прогресування при недостатньому рівні адаптивних, антитоксичних механізмів. Відзначено роль окремих ендогенних субстанцій в розвитку СЕІ.