ОСОБЛИВОСТІ ЗВ’ЯЗКІВ ФАКТОРІВ ДОВКІЛЛЯ ІЗ ЗАХВОРЮВАНІСТЮ НА ПУЛЬПІТ В ОСІБ ВІКОМ ВІД 15 ДО 17 РОКІВ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ м. УЖГОРОД ТА УЖГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ - Фера, О. В.; Костенко, Є. Я.; Фера, М. О.; Дячук, К. Г.; Кухарчук, Л. В.; Когут, Е. Г.; Пензелик, І. В.; Микита, В. П.; Шевченко, Д. С. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Aктуaльність проблеми захворюваності на пульпіт обумовлена значною поширеністю та недостатнім вивченням чинників формування даного стоматологічного захворювання в залежності від факторів навколишнього середовища. В даній статті розглянуто та проаналізовано вплив факторів довкілля на захворюваність пульпітом в осіб від 15 до 17 років серед населення м.Ужгород і Ужгородського району. На підставі отриманих результатів підтверджено взаємозв’язки між захворюваністю на пульпіт та факторами довкілля, а також встановлена їх пріоритетність.