ВЗАЄМОВІДНОШЕННЯ РЕНАЛЬНОГО І СИСТЕМНОГО КРОВОПЛИНУ, ЇХ РОЛЬ У ПОРУШЕННЯХ ФУНКЦІЇ НИРОК ПЛОДА У ЖІНОК ПРИ ПОМІРНОМУ ІДІОПАТИЧНОМУ ОЛІГО- І ПОЛІГІДРОАМНІОНІ - Маляр, В. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Дослідження проведено у 50 вагітних із помірним ідіопатичним маловоддям і у 50 – з багатоводдям в терміні 30–32 тижні гес- тації при редукції кровоплину у матково- плацентарно-плодових і ниркових судинах плода. Контрольна група склала 50 здорових жінок без ознак мало- і багатоводдя та відсут- ністю редукції кровоплину в судинному рус- лі нирок плода та матково-фетоплацентарній системі.