ПОКАЗНИКИ НЕСПЕЦИФІЧНОГО ЗАХИСТУ В СИСТЕМІ ВІЛЬНОРАДИКАЛЬНИХ ПОРУШЕНЬ У ДІТЕЙ, ХВОРИХ НА БРОНХІАЛЬНУ АСТМУ - Білак, В. М. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Обстежено 60 дітей, хворих на бронхіальну астму. Дослідження виявили зміни мієлопероксидази в системі вільнорадикальних порушень у дітей із бронхіальною астмою. Встановлено існування різної сили корелятивних зв’язків між двома цими системами. Більш високі корелятивні зв’язки установлені між мієлопероксидазою та каталазою і супероксиддисмутазою при легкому ступені бронхіальної астми. У дітей з важкою бронхіальною астмою виявлено зниження рівня і направленості корелятивних зв’язків між мієлопероксидазою та каталазою і супероксиддисмутазою.