ЛІКУВАННЯ ПЕРЕЛОМІВ ТІЛ ХРЕБЦІВ ІЗ ВІДНОВЛЕННЯМ ОПІРНОСТІ ПЕРЕДНЬОГО КОМПЛЕКСУ ГРАНУЛАМИ ГІДРОКСИЛАПАТИТУ - Шимон, В. М.; Пушкаш, І. І.; Шимон, М. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2020)
Метою дослідження є проведення аналізу ефективності лікування з використанням керамічних імплантатів при проникаючих переломах тіл хребців з використанням транспедикулярної фіксації та відновлення опірності переднього комплексу. Матеріали та методи дослідження є 187 хворих, які були проліковані за період 2015– 2019 рр. з діагнозом травми грудного та поперекового відділу хребта. З них 68 хворих з ускладненою травмою та 119 - неускладненою . Результати досліджень. Обираючи оптимальну тактику ведення хворих, особливо хворих із проникаючими переломами тіл хребців, і застосувуючи оптимальні методи хірургічного втручання, можна значно зменшити кількість незадовільних результатів лікування. Висновки роботи доводять, що сучасні технології з використанням малоінвазивних методик, особливо при важких травмах хребта, є ефективними при використанні керамічних імплантатів, які сприяють усуненню кіфотичної деформації хребта та в подальшому зменшують ризик розвитку дегенеративних змін.