ПЕРЕБІГ РАННЬОГО НЕОНАТАЛЬНОГО ПЕРІОДУ У МАЛЮКІВ, НАРОДЖЕНИХ МАТЕРЯМИ З РАННІМИ ВТРАТАМИ В АНАМНЕЗІ, АСОЦІЙОВАНИМИ З ДИСБІОЗОМ ПІХВИ - Федишин, Т. В.; Маляр, В. А. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
Проведено дослідження гестаційного процесу у вагітних і стану новонароджених дітей від матерів із спонтаним і звиклим невиношуванням, асоційованим із дисбіозом піхви. Аналіз структури ускладнень свідчить про перевагу затримки внутрішньоутробного розвитку плода та високу захворюваність серед даної групи новонароджених.