ТАКСОНОМІЧНИЙ СКЛАД, ПОПУЛЯЦІЙНИЙ РІВЕНЬ МІКРОБІОТИ ПОРОЖНИНИ ТОВСТОЇ КИШКИ ТА АДАПТАЦІЙНО-КОМПЕНСАТОРНА АКТИВНІСТЬ ОРГАНІЗМУ ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЛЮДЕЙ БУКОВИНСЬКОГО КРАЮ - Попович, В. Б.; Коваль, Г. М.; Куценко, О. Ю.; Сидорчук, І. Й. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
Проведено дослідження таксономічного складу, популяційного рівня мікробіоти порожнини товстої кишки та адаптаційно-компенсаторної активності організму практично здорових людей Буковинського краю. В даній статті узагальнені літературні дані, а також дані експериментальних досліджень, що стосуються складу мікрофлори організму людини, факторів, які впливають на процес її формування, значення нормальної мікрофлори для функціювання як окремих систем та органів, так і для організму в цілому.