ПРОФІЛАКТИКА НЕВИНОШУВАННЯ ВАГІТНОСТІ У ЖІНОК ІЗ СИНДРОМОМ ПОЛІКІСТОЗНИХ ЯЄЧНИКІВ НА ФОНІ ІНСУЛІНОРЕЗИСТЕНТНОСТІ - Онисько, О. В.; Корчинська, О. О. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
У даній статті розглянуті особливості перебігу вагітності у жінок із синдромом полікістозних яєчників (СПКЯ), пологів, післяпологового періоду, стан новонароджених, стан вуглеводного обміну, гормональний стан, мікробіоценоз пологових шляхів, стан фетоплацентарного комплексу. Розроблено комплекс лікувально-профілактичних заходів для вагітних із СПКЯ на фоні інсулінорезистентності в анамнезі з метою профілактики невиношування.