ГЕПАТИТ А. ВІКОВА СТРУКТУРА ТА ЧАСТОТА ВИЯВЛЕННЯ ІМУНОГЛОБУЛІНІВ КЛАСУ G ДО ГЕПАТИТУ А СЕРЕД ПАЦІЄНТІВ ОБЛАСНОЇ КЛІНІЧНОЇ ЛІКАРНІ - Когутич, А. І.; Галамба, А. А. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
На основі обстеження 93 пацієнтів Обласної клінічної інфекційної лікарні на наявність імуноглобулінів класу G до гепатиту А виявлено реальну поширеність гепатиту А серед останніх. Антитіла виявлені у 68,82 % обстежених. Частота їх виявлення залежала від віку і не залежала від статі. Отримані результати свідчать про значне поширення гепатиту А серед об-стежених і невідповідність офіційних даних про захворюваність на 100 тис. населення на дану недугу отриманим розрахунковим даним.