ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ СПОСОБУ ЖИТТЯ НА ВИНИКНЕННЯ КАРІЄСУ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ ВІКОМ ВІД 30 ДО 35 РОКІВ У м. МУКАЧЕВО - Фера, М. О.; Фера, О. В.; Криванич, В. М.; Головчак, В. Ю.; Кобака, К. С. (Проблеми клінічної педіатрії, 2019)
Мета: дослідження впливу складових способу життя та визначення наявності, а також характеру взаємозв’язку між чинниками способу життя і розвитком карієсу як захворювання. Методи: соціальне анкетування, аналіз і експертиза медичних карток хворих, статистична обробка первинних даних за допомогою комп’ютерних програм (Microsoft Office Word та Microsoft Office Excel) та програми «STATISTICA 6,0» (StatSoftInc., США). Результати і висновки. Проаналізувавши складові способу життя населення віком від 30 до 35 років у м. Мукачеві, ми встановили взаємозв’язок між факторами способу життя та виникненням каріозного процесу. Використовуючи математично-статистичний аналіз, ми виокремили ряд факторів, які мають суттєвий вплив на виникнення та поширення карієсу як захворювання, а також чинники, які не мають значного впливу на виникнення та формування даного патологічного процесу.