СУДОВО-МЕДИЧНІ ТА ПРАВОВІ АСПЕКТИ ПИТАНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ ПРОФЕСІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ - Плетенецька, А. О. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Стаття містить дані аналізу нормативно-правових документів у рамках діючого законодавства України, які регламентують правила діагностики, лікування та профілактики захворювань, основні положення стосовно судово-медичної експертизи, зокрема, у випадках, пов’язаних із правовою відповідальністю лікарів у зв’язку з їх професійною діяльністю; а також судово-медичні експертизи щодо зазначеного факту. Дано визначення понять «Експерта» у КПК, ЦПК Україні та у Законі України «Про судову експертизу», наведений порядок проведення судово-медичних експертиз за «лікарськими справами», а також виявлено основні недоліки щодо правового врегулювання питань, пов’язаних з професійною діяльністю медичних працівників.