ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ДАНИХ ПАЦІЄНТІВ З ІХС У МЕШКАНЦІВ ГІРСЬКИХ РЕГІОНІВ ЗАКАРПАТТЯ В ГЕНДЕРНОМУ АСПЕКТІ - Устич, О. В.; Рішко, М. В.; Бичко, М. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Були проаналізовані дані пацієнтів з ІХС на фоні ангіографічно нормальних та малозмінених вінцевих артеріях в жителів гірських регіонів Закарпаття. Виявлено чіткі відмінності в залежності від висоти проживання, віку, статі, наявності артеріальної гіпертензії та супутньої патології. Жінки були старшими від чоловіків. У чоловіків частіше виявляли ознаки перенесеного Q-ІМ та вони мали значно вищі рівні деяких лабораторних показників.