ОЖИРІННЯ ТА ПОРУШЕННЯ ЖИРНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ КРОВІ: ДОРОГА ДО ІНФАРКТУ МІОКАРДА - Рішко, М. В.; Кедик, А. В.; Колесник, П. О. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Проведено аналіз жирнокислотного складу плазми практично здорових осіб, пацієнтів з надмірною вагою, ожирінням та хворих з інфарктом міокарда у гострій фазі. Встановлено кореляційний зв’язок між віком, індексом маси тіла, показниками ліпідограми та жирнокислотного спектру. Виявлено закономірності у зміні жирнокислотного складу крові при гострому порушенні коронарного кровотоку, що можуть використовуватися як предиктори у пацієнтів з ожирінням.