АНАЛІЗ СТАНУ ЗАБРУДНЕННЯ ВОДНИХ ДЖЕРЕЛ МІСТ І НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ В ДИНАМІЦІ ВПРОДОВЖ 2010 – 2014 РОКІВ - Микита, Х. І. (Проблеми клінічної педіатрії, 2016)
Проведений аналіз забруднення водних джерел міст і населених пунктів Закарпатської області на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники у динаміці протягом 2010 – 1014 років. На основі вивченого матеріалу встановлено, що основна кількість водогонів Закарпатської області не відповідають санітарним правилам і нормам через відсутність зон санітарної охорони, необхідного комплексу очисних споруд та відсутності знезаражувальних установок. Також значна кількість досліджених проб питної води з різних водогонів, а також джерел децентралізованого водопостачання не відповідають СанПіН за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Розроблено ряд заходів для запобігання забруднення питної води з різних водогонів.