ОПТИЧНІ МЕТОДИ ДІАГНОСТИКИ В МЕДИЦИНІ - Ростока, Л. М.; Бобонич, Е. П.; Кудрявцев, М. М.; Сіткар, А. Д.; Пічкар, Й. І.; Горленко, О. М. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Обґрунтовано значення альтернативного методу дослідження біосубстратів, а саме – оптичного. Визначено роль ІЧ-випромінювання в діагностиці та лікуванні різноманітних захворювань. Показано діапазони випромінювання та поглинання різних біологічних субстратів. Обґрунтовано використання оптичних томографів та різні методики інтерпретації результатів їх вимірювань, а також переваги оптичних методів, зокрема нешкідливість для організму людини та неінвазивність.