МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТРИКАЛЬЦІЙФОСФАТУ, ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ ДЛЯ ЗАПОВНЕННЯ КІСТКОВИХ ПОРОЖНИН - Шимон, В. М.; Меклеш, Ю. Ю.; Литвак, В. В.; Шерегій, А. А. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
У статті наведені результати експериментального дослідження морфологічних особливостей регенераці кістки в умовах заповнення дефектів гранулами біоматеріалу голчастої структури (Біомін ТГ-mix). Дослідження виконано на 48 білих лабораторних щурах 6-місяч- ного віку, після імплантації в метадіафізарні дефекти в ділянках стегнової кістки, в 4-х серіях експерименту по 9 щурів на кожну серію. Для дослідження регенерації, що відбулася в дефекті, щурів дослідної групи виводили з експерименту на 7, 14, 28 та 56. Щурів контрольної групи виводили на 56 добу для порівняння шляхом використання морфометрії з дослідними тваринами.