КОНЦЕПЦІЯ СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ЧИННИКІВ, ЩО ФОРМУЮТЬ ФІЗИЧНІ ТА ХІМІЧНІ СКЛАДОВІ ЮКСТАРЕАКЦІЙНОГО ГОМЕОСТАЗУ ЕНЗИМІВ - Торохтін, О. М.; Різак, Г. В. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Ензими, які використовуються як діагностичні елементи в постановці діагнозу та виступають критеріальними елементами у визначенні особливостей лікування, відображають тільки одну функцію ензиму (активність), що є перепоною проведення розрахунку реальних каталітичних властивостей. Використання гіперкомплексних чисел – кватерніонів – розв’язує низку проблемних положень, дозволяючи багатопланово відображати принципово важливі симультанні властивості ензимів у каталітичному процесі.