СКРИНІНГ ПОКАЗНИКІВ СТАНУ ПЕРИФЕРИЧНОЇ КИСНЕВОЇ САТУРАЦІЇ ТА МІКРОЦИРКУЛЯЦІЇ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Майданник, В. Г.; Мітюряєва, І. О.; Гнилоскуренко, А. В.; Качалова, О. С.; Демчук, С. М.; Альюсеф, М. Х. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
Скринінговим методом з урахуванням біо етичних норм обстежено 239 дітей віком від 3 до 6 років з дитячих освітніх дошкіль- них закладів міста Київ та Київської області, з яких в м. Києві обстежено 138 дітей (57,7%) та дещо менше в Київській області – 101 ди- тина (42,3%). Оцінено показники стану периферичної кисневої сатурації та мікроциркуляції у дітей дошкільного віку м. Київ та Київської області.