АНАЛІЗ ПЕРЕБІГУ БАГАТОПЛІДНОЇ ВАГІТНОСТІ ТА ПРОФІЛАКТИКА ЇЇ АКУШЕРСЬКО-ПЕРИНАТАЛЬНИХ УСКЛАДНЕНЬ - Корчинська, О. О.; Костур, К. П.; Криванич, Н. В.; Жултакова C.; Галдунова, Г.; Шлоссерова, А. (Проблеми клінічної педіатрії, 2017)
У статті наводяться дані щодо особливостей перебігу багатоплідних вагітностей, пологів та післяпологового періоду. Проведено аналіз акушерсько-перинатальних ускладнень, що виникають під час багатопліддя. Детально описано лікувально-профілактичну схему попередження розвитку негативних наслідків на організм матері і плода. Доведено та статистично підтверджено ефективність даної схеми щодо усунення плацентарної дисфункції.